University Hospital, Staffordshire University Hospital, Staffordshire

University Hospital, Staffordshire

We were commissioned to review the proposals for a series of light-well courtyards within the new build University Hospital of North Staffordshire.

Utilising design concepts and styles inspired by the rich and varied potteries heritage, a series of themed designs were prepared for each courtyards, incorporating limited public access, but designed to be viewed from the ward and waiting room windows that overlook the light-wells.

Each design was prepared to incorporate plan pattern and features at all levels of the light-well. These were proposed to incorporate phased lighting effects and colour which introduce a continuously changing view enhancing the well-being for both short stay and long term patients along with visitors and workers.