Design Competition - Rochdale Design Competition - Rochdale

Design Competition - Rochdale

The design aimed to create a vibrant, coherent and interactive series of overlapping public spaces connected along the uncovered River Roch. The focus lies in ‘The Butts’ and is continued west to include the space adjacent to the Town Hall to unite the historical buildings with Rochdale’s completed and proposed new developments. 

Through creating a linear connection through the town along the extended uncovering of River Roch provides a strong flow through the town connecting the East-West, reconnecting Rochdale. The ginnels, streets and bridges across the river act as the ‘tributaries’  connecting North – South.

The river is to provide a green infrastructure through the town centre with nodes of activity along the banks. The existing park and memorial gardens are connected by extended green